Enkel rømme Formkake med Vaniljekremfløte og ferske bær

Juma Kareem, ya’ll!!

DSC_0202DSC_0193Håper dere har hatt en fin fredag/kveld.

Min fredag bestå stort sett av å style,fotografere og fortære denne lekre kaken.

DSC_0236DSC_0242

Denne kaken er super enkel å lage, tar 10 min å røre sammen og består av enkle ingredienser. Servert med kremfløte og friske bær gjør hvilken som helst dag fullkommen. Og dette kommer fra en die hard sjokolade jente. Spesielt vaniljestang pisket i kremfløten gir en luksuriøs smak. Bare det er nok sammen, tilsett litt fersk sommer bær eller frukt og du får et nytt nivå av luksriøst.

DSC_0175 DSC_0250 Denne oppskriften gir to form kaker, dersom du vil må du gjerne halvere oppskriften. Jeg oppfordrer deg til å ikke gjøre det. Spis denne ene og legg den andre i kjøleskapet til søndag morgen. Da kan du klikke deg inn hit for en oppskrift til en søt søndag frokost/brunsj/dessert med den andre kaken.  DSC_0300

Oppskriften gir 2 kaker.

190 g usaltet smør romtemperert
350 g sukker
1 vaniljestang splittet på langs, og frøene skrapet ut
6 egg romtemperert
180 g rømme romtemperert
350 g mel
1 ts salt
2 ts bakepulver

Kremfløte med vanilje
3 dl kremfløte
1 1/2 ss melis
Frøene fra 1/2 vaniljestang. (Kan eventuelt byttes ut med vaniljeekstrakt.)

Eventuelt bær eller frukt.

Smør 2x 25×10 brødform rikelig med smør.
Forvarm ovnen på 180 grader.

Bland sammen smør, sukker og vaniljefrø i en miskerbolle med kjøkkenmaskin og miks det på høy hastighet til blandingen blir lyst og luftig, ca. 5 min. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hver.

I en stor bolle sikt sammen mel og bakepulver. Tilsett melblandingen og rømme i to omganger i mikserbollen. Miks godt sammen. Fordel røren mellom de to formene.

Sett inn i den forvarmede ovnen. Bak i ca 55-60 min, sjekk i slutten av baketiden ved å stikke en tannpirker eller kakeprikker i kaken. Den er ferdig hvis den kommer ut ren. Min var perfekt etter 57 min.
Avkjøl kaken i ti minutter før du hvcelver den ut og lar den avkjøles helt.

Mens den avkjøles kan du piske 2 dl kremfløte med frøene fra en halv vaniljestang og melis til den er så vidt stiv. Server avkjølt kake med kremfløte og ferske bær av ditt valg.

BismiAllah og Nytt!

DSC_0296

Tune inn på søndag for hva du kan gjøre med eventuelt rester av kaken.

Reklamer

One thought on “Enkel rømme Formkake med Vaniljekremfløte og ferske bær

  1. Tilbaketråkk: Ostekake fylt Arme Riddere med Sjokolade Ganache og Ristet Mandelflakk |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s