Tamarind og Kaffir Lime blader marinert Kylling Vårrull

DSC_0031Juma Kareem alle sammen!

Endelig har jeg fått gjort ferdig dette innlegget her. Jeg aner egentlig ikke hvorfor i all verden det tok meg så lang tid.
Jo egentlig så var planen å lage disse igjen ettersom jeg ikke noterte oppskriften nøyaktig første gangen, men smakene var helt on point! Men ettersom det ikke ser ut som om jeg er på vei til det i nærmest fremtid så er det likegreit å legge ut nå. DSC_0025

Dessverre så er det sånn med meg når jeg er i kjøkkenet, jeg tar ting på sparket og følger så å si aldri en spesifikk oppskrift. Derfor ville jeg gjerne lage det på nytt for å være helt nøye med målene, dette sånn at dere kan få bra resultat dersom noen har lyst til å lage det hjemme (noe jeg seriøst håper dere vil gjøre, dette var sykt godt). Men får å være ærlig så er jeg sikker på at det uansett blir bra enten du følger oppskriften skritt for skritt eller bare smaker deg frem.

DSC_0028Så jeg beklager for at jeg satt på denne oppskriften så lenge, men uten noe mer snikk snakk… DSC_9987DSC_9993DSC_9988

Til ca. 25-30 Kylling Vårrull

Marinade
5 ss tamarind paste
2 ss lav low sodium soyasaus
1 ss brunt sukker
2 fedd hvitløk revet
1-3 fersk røde chili finnhakket
1 ss revet ingefær
1 ss Sesamolje
1 ts tørket kaffir lime blader
500 g kyllingfilet i biter

Resten av Fyllet
3/4 liten hodekål revet
2 store gulrøtter i tynne staver
Stilken og bladene fra en liten bunt koriander
3 ss peanøttolje
1 ss sesamolje
Nøytral olje til fritere

Dipsaus

1 ss sesamolje
1 liten finhakket løk
1 fedd hvitløk
1 ts revet ingefær
200 g hakket tomat i boks
2 ss tamarind paste
1 ss soyasaus
1 ts brun sukker
1/2 ts kaffir lime blader
1 håndfull grovhakket koriander
Ristet sesamfrø

Bland sammen i en bolle alle ingrediensene til marinaden, rør godt sammen. Smak på marinaden, og tilsett salt dersom det er nødvendig. Ha i kyllingfilet i biter, rør sammen, overfør alt til en ziplock pose, press ut all luften og forsegl. Mariner kyllingen i minst 1 time eller kvelden over.

Varm peanøttoljen i en wokpanne eller en stor stekepanne, på middels til høy varme. Vend inn den marinerte kyllingen, men prøv å holde tilbake den overflødige marinaden. Vi vil at kylling skal brunes og dersom du vender kylligen og all marinaden vil det heller koke i egen saft.
Når kyllingen er helt gjennom stekt og lett brunet overfører du det til en bolle, dekk over med aluminium og legg til side. Ha den resterende peanøttoljen i samme panne du stekte kyllingen i og vend inn gulrøttene, hodekål og koriander stilk. Ha i den resterende marinaden som er i ziplock posen, stek i høy varme til grønnsakene krymper betraktelig, ca 5-6 min, smak til med salt om nødvendig.

Vend kyllingen tilbake i pannen sammen med eventuell saft som har rent av. Dryss over resten av sesamoljen, rør og sett til side så det avkjøles fullstendig.

Lag lim ved å blande sammen vann og mel til du får en glatt røre røre.

For å lage vårrull plasserer du et ark foran deg på bordet sånn at det ene hjørnet peker mot deg. Fyll med ca halvannen spiseskje av fyllet i midten og rull inn hjørnet nærmest deg også side kantene inn mot midten, smør litt at «limet» og rull siste hjørnet inn. Pass på at du ruller tett sammen og at det ikke er noen sprekker, for ellers vil sprekkene ta inn mye av oljen under friteringen. Gjenta til du går tom for fyll eller ark.

Varm olje i en panne eller wok til det er ca. 170 grader. Avhengig av størrelsen på pannen kan du steke 2-4 om gangen til de er gyldenbrune, ca 2 minutter mens du stadig snur den rundt for å få en jevn farge. Plasser de ferdig stekte vårrullene til et fat med kjøkkenpapir til å suge opp overflødig olje.

For å lage dipsaus:

Varm sesamolje på svak varme i en saus panne, tilsett løk, hvitløk, chili og ingefær. Surr i ett par minutter, vend inn hakket tomat, tamarind paste, soyasaus og brunt sukker, rør godt og la det småkoke i 10 minutter. Når det nærmer seg slutten av koketiden tilsetter du kaffir lime blader.

Bruk enten en stavmikser eller en blender og kjør det til du får en fin og glatt saus. Når det er klart for servering kan du strø over ristet sesamfrø og hakket koriander.

Tips:

Når du har fylt og rullet vårrullene kan du fryse dem ned også bare tine dem til de er romtemperatur, for så å fritere, når du vil ha dem. Jeg tenker at de kan oppbevares i fryseren i fryserposer i lang tid, har aldri prøvd det selv før riktignok.

DSC_0040DSC_0043

Nye vitenskapelig studier viser at en helg startet med frityrmat blir som regel gode og minneverdige!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s