Vårull/Samosa Deig

DSC_9985

Her om dagen lagde jeg vårrull og jeg må bare innrømme at til tross for at vi har laget og spist mer enn vår andel av vårrull og samosa opp gjennom årene så var jeg ikke forberedt på den tunge jobben det var å lage alt fra bunnen av. Mamma pleier å få det til å virke så lettvint og raskt, og til tross for at jeg har hjulpet mamma og sett hvordan hun gjør det måtte jeg gå gjennom det på skype med henne. Men dersom du føler for å lage alt fra bunnen anbefaler jeg denne oppskriften ihvertfall.

DSC_9924deig collageCollage2

Oppskriften gir 24 ark

400 g mel
2.5 dl Vann lunken
2 ss Nøytralole
1 ts salt

I en mikserbolle bland sammen mel og salt, ha i vann og olje bland til det kommer sammen til en deig. Elt sammen i ca 5 min. Dekk med en klut og legg i et varmt og trekkfritt sted i 30 min.

Forvarm ovnen på 225 grader.

På en melet overflate form deigen til en lang pølse, del den i 6 emner. Elt ut hver emne til en liten firkant ca 10 cm, spre over 1 ts olje og legg til side og gjør det samme med resten og stable oppå hverandre.
Jeg anbefaler å heller stable tre stk på hverandre heller enn alle seks på en gang, ettersom jeg fikk litt trøbbel med å løsne de delene fra hverandre.

Elt ut til en stor firkant på ca 30 cm, prøv å elte ut så kvadratisk som mulig. Plasser deigen på en papirkledd brett og stek på midterste rille i ca 4.30 – 5 min. Du vil se at det øverste laget har puffet seg opp, men det skal ikke ha fått farge.

Så fort du har deigen ut av ovnen må du jobbe raskt, skjær av kantene og del skjær det igjen til fire like store deler. Pakk inn i et rent kjøkkenhåndkle også inn i en pose.

Tips:
Når det har blitt avkjølt kan du svært forsiktig flerre av delene fra hverandre og enda enklere blir det dersom du som jeg nevnte tidligere heller stabler 3 stykker på hverandre slik at du får 2 store deig.

Dersom du lager samosa skal du heller forme det til en stor ring istedenfor et kvadrat, så skjærer du det slik som jeg gjorde her, men du kommer til å få trekanter.

DSC_9984

Oppskrift på fyll til vårrull kommer ASAP så bare følg med. I dag er det «Turist i egen by» opplegg i Oslo, så de av dere som bor her må huske å utnytte dagen. God søndag!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s