Ovnsbakt Tomatsuppe Med Ostesmørbrød

DSC_8238

DSC_8240

DSC_8248

DSC_8257

DSC_8260

God mandag! Da er det duket for en Meatless Monday. Jeg elsker å starte uken med noe sunt og godt og dagens rett er nettopt det. Tomatene er ovnsbakte med chilli, hvitløk og noen kvister timian og jeg lover deg du kommer til å sitte med nesa mot ovnen og sniffe inn den deillige aromatiske duften.

Finn frem:
1 kg Plommetomater
1 Chilli
4 Hvitløksfedd
Noen kvister timian
4-5 dl Kyllingbuljong/Grønnsaksbuljong
Salt og Pepper
3 ss xtra virgin Olivenolje

Forvarm ovnen på 200 grader. Finn frem en passende ildfastform, del tomatene i fire og skjær bort det harde stilkfestet og legg det i formen, knus hvitløksfeddene med siden på en kniv, behold skallet på for å beskytte hvitløken under stekingen. Skjær chillien på langs i midten og ha det og feddene over i formen, plasser noen kvister med timian over. Bland inn olivenolje og smak til med salt og pepper. Vær gjenerøs med saltet, tomat elsker salt og vi elsker alt som passer med tomater! Bak tomatene til de er møre i ca. 1 time.

Ta av skallet på hvitløkene når tomatene er ferdig bakt og hel blandingen i en blender eller foodprossesor. Hvor lenge du kjører det er avhengig av hvor klumpete suppe du ønsker. Sil suppen gjennom en stor sil og i en kjele og spe med buljongen slik at det renner gjennom enklere. Ideelt så hadde jeg brukt kyllingbuljong for det smaker virkelig godt med denne oppskriften, men dessvere hadde jeg ikke mer at det hjemme, så grønnsaksbuljong ble det. Mengden buljong du har i bestemmer du selv, alt ettersom tykk eller flytende du vil ha suppen din. Smak på suppen og smak til med mer salt eller pepper dersom det behøves. La det småkoke i noen minutter.

DSC_8319
Jeg elsker å servere tomatsuppe med grillet ostesmørbrød, den sprø sandwichen passer så godt til suppen. Men vi må ikke ødelegge den sunne veien ved å bruke hvit sandwich brød, her brukte jeg 7-korn grovbrød. Smør to skiver brød og legg en skive med smør siden ned på en over middelsvarm panne. Legg et par skiver ost over og plasser den andre skiven over. Snu underveis og stek til osten har smeltet og brødet er blitt brunt og sprøtt.

Nå bør suppen være klar, server varm eller kaldt dersom du foretrekker det og legg ved brødskivene.

DSC_8315Da gjenstår det kun å huske BismiAllah og nyte maten!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s